En oppvakt gutt er utvilsomt den beste iakttager. For ham begynner verden å åpne seg med alle dens utallige interessante ting. Han griper med begjærlighet alt nytt, merkelig og selsomt som skjer og søker å ta det inn med alle sanser.

Kriminalist dr. Hans Gross, 1893.

Sagt om Edderkoppen:

Denne boka har jeg ventet på siden 1934!
Krimekspert og NRK-mann Nils Nordberg

"Edderkoppen" har blitt en leken og morsom krim fra en forgangen tid, smekkfull av klisjeer og typetegninger, slik vi kjenner dem fra bøkene til for eksempel Sven Elvestad. [...] Med kjappe, effektive grep, fører forfatterne oss gjennom datidens Oslo. Og det er både morsomt og lærerikt å være i deres selskap. [...] Kult!
Ingvar Ambjørnsen, VG

"Edderkoppen" er en morsom og spennende historisk kriminalroman fra en verden som ikke lenger eksisterer. Forfatterne svermer oppriktig fra det gamle Oslo, med steder som Tivolihaven og Karl den 12.s gate, og klarer å vekke til live en forgangen tid som ikke var så uskyldig.
Kurt Hanssen, Dagbladet

Glimrende! Jeg kjenner meg igjen på hver side!
Reidar "Streken" Bjørn-Larsen, politimann siden 1945 og tidligere leder av "Mordkommisjonen", Kripos.

Boken er en orgie av historiske referanser til 30-tallets Norge, en tid de to kan mer om enn noen strengt tatt har godt av. Og i en tid der kriminalromaner skal være realistiske, sosialkritiske og egentlig bare være strenge samfunnsanalyser i kriminallitterær forkledning, er det en glede å se noen som går tilbake til den klassiske gutteboken (for gutter av begge kjønn, som de understreket) og dens estetikk. Løp og kjøp den nå!
Arnfinn Pettersen, Den Tvilsomme Humanist.

Ingen kommentarer: